Читај ми!

Годину дана затвора због нехатног лечења

Потврђена казну од годину дана затвора доктору Драгославу Вукајловићу због нехатног лечења пацијента Зорана Матића који је преминуо у клиници "Децедра" 2000. године.

Апелациони суд у Београду потврдио је казну од годину дана затвора доктору Драгославу Вукајловићу због нехатног лечења пацијента Зорана Матића (28) који је после операције вена преминуо у клиници "Децедра" 2000. године, објављено је на сајту тог суда.

После одржаног главног претреса, Апелациони суд је потврдио казну Вукајловићу осуђеном због кривичног дела тешко дело против здравља људи, али је првостепену пресуду Првог основног суда у Београду преиначио у погледу чињеничног стања.

Вукајловић је 2002. био осуђен на годину дана затвора, али је та пресуда укинута две године касније и предмет враћен на поновно суђење.

Породица преминулог Матића упућена је да одштетни захтев оствари у парници.

Зоран Матић је 10. новембра 2000. отишао на рутинску операцију вена у приватну клинику "Децедра", да би преминуо четири дана касније због тромбоемболије плућа.

Власници клинике Светлани Сремчевић и лекарима "Децедре" (њих троје) суди се и због смрти Јелице Радовић (19), која је умрла 9. септембра 2006. после рутинске операције чукљева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара