Читај ми!

Још један ухапшен због крађе челичног отпада

Ухапшен још један члан криминалне групе која је крала челични отпад из Железаре Смедерево, чиме се број оних који су, осумњичени да су оштетили Железару за 5,7 милиона долара попео на 14.

Смедеревска полиција ухапсила је још једног члана криминалне групе која је крала челични отпад из Железаре Смедерево.

Ухапшено је укупно 14 људи, међу којима су радници фирме Харско Металс Србија, осумњичени да су оштетили Железару за 5,7 милиона долара.

Реч о челичном отпаду који је предузеће "Харско Металс Србија" према уговору са компанијом требало да преради и врати Железари за даљи процес производње.

Ухапшен је бивши директор те фирме Ђорђе Ј, пословођа Милован Н. и радници Игор М, Александар Р, Небојша П, Мирослав П, Мирослав Ј. и Далибор Д.

Полицијски инспектор Зоран Благојевић је новинарима рекао да су ухапшени радници признали кривицу.

"Радници фирме Харско Металс Србија признали су учињено дело и начин на који је изношен квалитетан отпад. У току полицијске истраге, док се још није знао исход, Централа предузећа Харско Металс поднела је кривичне пријаве против својих радника и одговорних особа, зато што су анализе показале да је испоручен безвредан отпад неупотребљив за производњу" рекао је Благојевић.

Из фирме "НН Луис" из Осипаонице ухапшени су превозници Мирослав В, Бобан Ц. и откупљивачи Миодраг Ј, Живојин М, Горан Ј. и Дејан Д.

Полиција је почела истрагу на основу пријаве Железаре Смедерево која је, од одласка "Ју ес стила", имала проблеме, застоје у производњи и губитке због неквалитетне производње и већег утрошка руде, али узрок није успевала да открије.

На стовариштима "Ноле метал" и "Пашер метали" у Осипаоници полиција је нашла 300.000 килограма челичног отпада из Железара Смедерево.

Челични отпад прве класе у количини од 12.000 килограма, такође из Железаре Смедерево, нађен је на стоваришту "Ђурђев град" у Малој Крсни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво