Читај ми!

Три акције, двадесеторо ухапшених

Ухапшено 20 људи у три одвојене акције. У Смедереву ухапшено 13 људи због сумње да су оштетили смедеревску Железару, у Нишу приведен бивши директор "Нини фармације", док је у Јагодини ухапшено шесторо због утаје пореза.

Припрадници МУП-а Србије ухапсили су 20 особа у три одвојене акције. У Смедереву је ухапшено 13 људи због сумње да су оштетили смедеревску Железару за 5,7 милиона евра. У наставку случаја "Југоремедија" приведен је бивши директор "Нини фармације", а у Јагодини је ухапшено шест особа због утаје пореза.

Осумњичени из фирме "Харско металс" уместо да прераде отпад и врате га железари, 200 хиљада тона челичног отпада продали су приватним фирмама за 40.000 евра, а железари вратиле шљаку.

Те фирме отпад су извозиле у Румунију и Албанију. Истрага је почела после пријаве из Железаре. Иначе, у крађи нису учествовали запослени у челичани.

Нешто раније у Нишу припадници Радне групе Управе криминалистичке полиције привели су бившег директора фирме "Нини фарамција" Добрицу Живковића.

Живковић је осумњичен да је омогућио бившем власнику "Југоремедије" Јовици Стефановићу Нинију, да незаконито извуче готово 4,5 милиона евра и 450.000 долара из те компаније.

Тим новцем Стефановић, који је прошле године ухапшен, докапитализовао је 20 одсто вредности Југоремедије и од мањинског постао већински власник.

Јагодинска полиција привела је шест особа због утаје пореза и недозвољене трговине.

Реч је о власницима и одговорним лицима неколико приватних предузећа. Они су осумњичени да су малверзацијама приликом продаје отпадних метала и секундарних сировина оштетили буџет и незаконито прибавили готово 100 милиона динара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара