Читај ми!

Суђење за пресецање Николићеве колоне 28. марта

Пред Првим основним судом у Београду за 28. март заказан почетак суђења Саши Пејовићу због пресецања колоне возила председника Томислава Николића.

Почетак суђења Саши Пејовићу (29) због пресецања колоне возила у којој је био председник Србије Томислав Николић заказан је за 28. март пред Првим основним судом у Београду, рекла је Танјугу портпарол суда Ивана Рамић.

Прво основно тужилаштво терети Пејовића да је 3. новембра 2012. на ауто-путу Београд - Ниш у службеном џипу "мицубиши пајеро" ометао службена лица у колони шефа државе.

Како је након подизања оптужнице Танјугу рекао портпарол Републичког јавног тужИлаштва Томо Зорић, Пејовић је на тај начин извршио кривично дело ометање овлашћеног службеног лица у вршењу послова безбедности по Закону о јавном реду и миру.

За то кривично дело запрећена је казна од шест месеци до три године затвора, додао је Зорић.

Пејовић, који се брани са слободе је полицијски службеник и возач начелника саобраћајне полиције Драгише Симића.

Тужилаштво сумња да је Пејовић био за воланом полицијског џипа "мицубиши пајеро" који је 3. новембра око један сат после поноћи на ауто-путу Београд-Ниш, непосредно после рампе Бубањ Поток, сустигао колону возила у којој је био председник Србије.

У другом случају пресецања колоне возила у пратњи председника Николића чији је актер запослени у предузећу "Србија шуме" Александар Стојановић, тужилаштво је утврдило да је реч о прекршају, а не о кривичном делу, па је тај предмет проследило судији за прекршаје, односно поднело је захтев за покретање прекршајног поступка.

Стојановић је у улици Јурија Гагарина 20. новембра прошле године, возећи своју "шкоду" без задње регистарске таблице, покушао да претекне, односно пресече колону под пратњом у којој се налазио Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије