Колубара: Случај Кене поново "под лупом"

Директор рударског басена "Колубара" Милорад Грчић рекао је да полиција испитује случај исплате накнаде за експропријацију куће Радосава Саватијевића Кенета, и да руководство и компанија стоје на располагању полицији.

Полиција за привредни криминал је у рударском басену "Колубара" у Лазаревцу и испитује случај исплате накнаде за експропријацију куће Радосава Саватијевића Кенета, изјавио је данас директор тог басена Милорад Грчић.

"Ми смо им на располагању за све што им је потребно. Та истрага се уозбиљила, постоји могућност да ће ту испливати ствари које нисмо ни очекивали", казао је Грчић на конференција за новинаре у Лазаревцу поводом првих сто дана рада новог руководства "Колубаре".

Грчић није желео да износи детаље о истрази, али је нагласио да су руководство и компанија на располагању полицији.

Крајем јануара ове године потпредседник Владе Србије Александар Вучић је објавио да је  Радосаву Саватијевићу, званом Кене, на име експропријације куће у Вреоцима у време претходног менаџмента "Колубаре" исплаћено 1,2 милиона евра, иако објекат није био предвиђен за исељење.

То је потврдио Грчић, док је претходни директор "Колубаре" Небојша Ћеран рекао да су накнаде за пресељење насеља Вреоци исплаћене по закону.

По речима Ћерана, током 2010. године исплаћено је више од 350 аванса домаћинствима у Вреоцима и покренута експропријацију целог насеља са више од 800 домаћинстава.

Процену имовине радили су вештаци "Колубаре" за авансне исплате, а коначан обрачун, када доде на ред, обављаће вештаци Градског завода за вестачење, објаснио је Ћеран.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара