Читај ми!

Рембрантова слика сутра у Новом Саду

Слику "Портрет Рембрантовог оца", пронађену после седам година од крађе, полиција ће сутра уручити градоначелнику Новог Сада. Слика ће после тога бити враћена Музеју града Новог Сада.

Рембрантову слику "Портрет Рембрантовог оца", из 1630. године, коју је пронашла полиција после седам година откако је украдена, сутра ће градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу уручити заменик начелника Полицијске управе у том граду Стеван Крстић.

После свечане примопредаје, која ће бити обављена у Градској кући, слика славног холандског мајстора биће враћена Музеју града Новог Сада, из којег је украдена 8. јануара 2006. године.

Акцијом Управе Криминалистичке полиције и новосадске криминалистичке полиције, Рембрантова слика, непроцењиве вредности, пронађена је у понедељак на подручју Сремске Митровице.

Украдена је из Збирке стране уметности Музеја града, зграде у центру Новог Сада, када су две маскиране и наоружане особе везале чувара и осим те, однели још и Рубенсово дело "Сенека", "Пејзаж са пецарошем" Пјера Франческа Моле и слику "Глава Христа", иначе рад непознатог холандског или немачког аутора из 16. века.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара