Читај ми!

Ухапшено 11 разбојника

Полиција у Краљеву и околини ухапсила 11 особа, осумњичених за тешке крађе, разбојништва, трговину дрогом и насилничко понашање.

Припадници Полицијске управе Краљева ухапсили су 11 особа због основа сумње да су извршили више кривичних дела недозвољене производње, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, тешке крађе и разбојништва, рекао је начелник Криминалистичке полиције ПУ у Краљеву Александар Перуничић.

Током јучерашњег дана у заједничкој акцији припадника СБПОК и Полицијске управе Краљево ухапшени су и задржани до 48 сати Никола Ј. (22), Лазар Ђ. (22), Ђорђе Ј. (29) сви из Врњачке Бање и Ђорђе Г. (51) из Шимановаца, општина Пећинци због основа сумње да су извршили више кривичних дела недозвољене производње, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Никола Ј. и Лазар Ђ. су осумњичени и за кривична дела тешка крађа, а Ђорђе Ј. и Ђорђе Г. за кривично дело прикривање, рекао је Перуничић на конференцији за новинаре.

Перуничић је објаснио да је оквирна вредност трофејног оружја, које је заплењено на неколико локација у Врњачкој Бањи и у Пећинцима, општина Рума, око 10.000 евра.

Остало оружје потиче из кривичног дела тешке крађа која је извршена крајем прошле године на штету Предрага Матовића из Богутовца, наводи полиција.

"Акција још траје, а накнадно ће бити утврђено порекло заплењеног оружја, да ли је крадено и за која кривична дела је било намењено", рекао је Перуничић.

Припадници Полицијске станице Врњачка Бања ухапсили и задржали до 48 сати Милоша Ч. (29) из Рсаваца код Врњачке Бање, Јована Б. (23) из Врњачке Бање, Радослав Р. (29) из Ниша, Небојша М. (34) из Подгорице због основа сумње да су извршили кривичног дела разбојништво.

Перуничић је рекао да су припадници краљевачке Криминалистичке полиције расветлили и разбојништво извршено у ноћи између 25. и 26. фебруара, у кафани "Печено" код Краљева, а на штету мештанина Милана В.

Оштећени је овом приликом задобио тешке телесне повреде, одузето му је 17.000 динара, а због основа да је извршио ово кривично дело приведен је и задржан до 48 сати Драгољуб С. (47) из Краљева.

Полиције је ухапсила и задржала до 48 сати Цветка Д. (22) из Жиче због основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога. Приликом претреса код ових лица је пронађено 230 грама супстанце за које се основано сумња да су опојне дроге марихуана и хероин.

Перуничић је рекао да су полицијски службеници из Рашке ухапсили и спровели у Окружни затвор у Краљево Драгана П.(25) из Рашке за којим је расписана централна потерница због основа сумње да је извшио осам кривичних дела тешке крађе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво