Читај ми!

Хапшење због злоупотребе положаја

Бивша председница УО "Желтуриста" Олгица Р. и некадашња извршна директорка тог предузећа Марина К.К. ухапшене због сумње да су оштетиле "Желтурист" за више од 18 милиона динара злоупотребом службеног положаја.

Београдска полиција ухапсила је бившу председницу УО предузећа "Желтурист" Олгицу Р. (54) и некадашњу извршну директорку "Желтуриста" Марину К.К. (43) из Београда, због сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Осумњичена Олгица Р. је у саизвршилаштву са Марином К.К, у периоду 2007. до 2009. године, парафирала више рачуна у износу већем од 18 милиона динара, како би били плаћени добављачима за конфекцијску и другу робу.

Рачуни су парафирани за преузећа "Снавел стор - Србијатекс", "Марина Мода", "Милдар трејд", "Би-ер-експорт импорт" ,"Мувем енд ко" и "ВР компани" из Београда.

Такође парафирана је и понуда земунске ауто-куће "Коле" за поправку аутомобила Марине К.К, који није коришћен у службене сврхе.

Осумњичене су прикриле преузимање робе и да су их користиле за личне потребе или поклањале другим особама.

Такође, давале су налоге запосленима "Желтуриста" да се рачуни добављача префактуришу Синдикату железничког саобраћаја Србије "Независност", Синдикату Железничара Србије и ЈП Железнице Србије.

Рачуне су приказивали као трошкове пружања услуга по аранжманима за превенцију радне инвалидности радника ЈП Железнице Србије.

На тај начин, осумњичене су прибавиле имовинску корист за себе и друге, чиме су оштетиле предузеће "Желтурист" за више од 18 милиона динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво