Читај ми!

Шарићеви сарадници признали кривицу

Чланови групе Дарка Шарића, Борис Лабан и Драган Лабудовић склопили споразум о признању кривице са Тужилаштвом за организовани криминал, изјавио тужилац Миљко Радисављевић.

Тужилаштво за организовани криминал склопило је Споразум о признању кривичног дела са Борисом Лабаном и Драганом Лабудовићем, члановима групе Дарка Шарића оптуженим за шверц кокаина из Јужне Америке у Европу, изјавио је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Лабан је по споразуму осуђен на десет и по година затвора, а Лабудовић на девет година затвора, навео је Радисављевић у саопштењу. 

"Споразумом је, у складу са Законом о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, регулисано да се од оптуженог Лабудовића трајно одузме имовина – готов новац вредности од око 550.000 евра који је пронађен у његовом стану приликом претреса и путничко возило марке 'бе-ем-ве икс шест' вредности 50.000 евра", навео је Радисављевић.

Лабан је признао два кривична дела шверца и продаје дроге, фалсификовање исправе, као и дело удруживања ради вршења кривичних дела, а Лабудовић, такође, два кривична дела, продаје дроге и недозвољеног држања оружја.

На основу закључених споразума двојице оптужених са Тужилаштвом за организовани криминал, одржано је рочиште и донете су пресуде којима су изречене наведене казне и трајно одузета имовина од Драгана Лабудовића.

"Са овим је до сада закључено 11 споразума о признању кривичног дела, и то: са Срђаном Петровићем, Николом Димитријевићем, Александром Миодрагом, Мирком Миодраговићем, Дејаном Ракићем, Милошем Пандрцем, Марком Воротовићем, Николом Павловићем, Милошем Крповићем, Борисом Лабаном и Драганом Лабудовићем, који су припадници организоване криминалне групе Дарка Шарића", навео је Радисављевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво