Читај ми!

Суђење за паљење Бајракли џамије

Преврнути и запаљени аутомобили и контејнери, запаљена џамија, гађање полиције каменицама - део је материјала који се види се на снимцима приказаним на суђењу оптуженима за учешће у нередима током којих је запаљена Бајракли џамија у Београду 2004. године.

На суђењу оптуженима за учешће у нередима у којима је запаљена Бајракли џамија у Београду 2004. године, прегледани су полицијски снимци са лица места. На њима се виде непознате особе како учествују у нередима. Неких оптужених нема на снимцима, а за остале се не види да учествују у нередима.

Преврнути и запаљени аутомобили и контејнери, запаљена џамија, рушење ограде, гађање полиције каменицама - део је материјала који је полиција забележила у ноћи између 17. и 18. марта 2004. године.

Оптужени, које је снимила полицијска камера током легитимисања, кажу да нису били ни близу џамије. На снимку се не види да учествују у нередима.

Милош Бубања, адвокат Марка, Милоша и Радета Радисављевића, говорећи у име својих брањеника и осталих који су обухваћени оптужницом, каже да се не може доказати да су предузели радње које стоје у оптужници.

За пуномоћника исламске верске заједнице у Београду Рајка Даниловића, снимци потврђују да је напад на џамију био веома насилан.

"Види се, на одређени начин неорганизовано организован. Многи мешетарили у том нападу. То неће бити процесуирано, али ће ти младићи, који су на оптуженичкој клупи, бити процесуирани", каже Даниловић.

Адвокати оптужених предложили су да, као сведоци, буду саслушани бивши начелник београдске полиције Милан Обрадовић и тадашњи начелник Ресора јавне безбедности Мирослав Милошевић.

Нереди код џамије избили су после насиља над Србима на Косову и Метохији 17. марта 2004. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара