Тончев, ипак, има диплому

Саветник премијера за националну безбедност Ивица Тончев поседује дипломе на основу којих је 2008. године засновао радни однос у Влади, саопштило Министарство просвете. У документацији инспекција није нашла диплому Грађевинског факултета Универзитета у Приштини, за коју су неки медији наводили да ју је Тончев стекао на сумњив начин.

Ивица Тончев, саветник за националну безбедност премијера Србије Ивице Дачића, поседује дипломе на основу којих је 2008. године засновао радни однос у Влади Србије, саопштило је Министарство просвете Србије.

"На основу увида у документацију до сада извршеног надзора, утврђено је да Тончев у односу на нивое образовања и стечена звања поседује дипломе на основу којих је засновао радни однос 2008. године у Влади Србије, на радно место саветника првог потпредседника Владе", саопштила је Републичка просветна инспекција при Министарству просвете.

Прегледом аката Мегатренд универзитета и досијеа запосленог у Влади Србије утврђено је да се у документацији не налази диплома Грађевинског факултета Универзитета у Приштини коју су објавили поједини медији, навела је инспекција.

Лист Блиц објавио је 8. фебруара да је Тончев на сумњив начин дошао је до дипломе Грађевинског факултета у Приштини, као и копију тог документа у чијем дну је као декан потписан професор Слободан Бараћ, који је негирао да је икада био запослен на том факултету.

"Тончев је, према сазнањима Блица, завршио Средњу техничку школу 'Никола Тесла' у Сурдулици, аутолимарски смер, а како тај смер траје три године, четврту годину је уписао ванредно, али није завршио, и после тога је отишао у Беч, а када се вратио, упознао се са Ивицом Дачићем", јавио је београдски лист.

Центар за истраживачко новинарство Независног удружења новинара Србије објавио је да је Тончев био пословни партнер црногорског криминалца Бранислава Шарановића, убијеног у Београду 2009. године.

У саопштењу Министарства наводи се да је Републичка просветна инспекција утврдила да Тончев поседује диплому "Мегатренд Интернешенел експерт конзорцијум", чије је седиште у Лондону, за област "пословна администарција, менаџмент", која је као страна јавна исправа нострификована решењем Факултета за менаџмент у Зајечару.

Тончев има и диплому Мегатренд универзитета, Факултета за менаџмент у Зајечару о завршеним мастер академским студијама другог степена на студијском програму дипломске академске студије менаџмента, чиме је стекао академски назив дипломирани менаџер - мастер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво