Читај ми!

Мањи пожар у Музеју аутомобила

У Музеју аутомобила у Београду избио мањи пожар, у коме није било штете по културну баштину, рекао министар Братислав Петковић, који је суоснивач Музеја.

У Музеју аутомобила, у улици Мајке Јевросиме у Београду избио је мањи пожар, у коме, како је рекао министар информисања и културе Братислав Петковић, није настала штета по културну баштину.

Пожар је настао услед кратког споја на електричним инсталацијама, рекао је министар Танјугу.

"Пожар је мањи, чувар га је приметио на време и брзом и правовременом интеревенцијом и чувара и ватрогасаца спречена је већа штета", рекао је Петковић.

Он је додао да ништа од експоната, литературе и докумената није страдало.

"Инсталације су веома старе. Ово је зграда из 1929. године. Ово нам је опомена да ћемо полако да кренемо да санирамо", рекао је Петковић, који је са Скупштином града Београда оснивач Музеја аутомобила.

Начелник Управе за ванредне ситуације града Београда Сања Вуксановић Жугић рекла је Танјугу да је горела електроинсталација у орману, да је пожар брзом интервенцијом локализован, као и да нема повређених, нити веће материјалне штете.

На гашењу пожара била су ангажовано два ватрогасна возила и девет ватрогасаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара