Читај ми!

Плесачица са бакљама крива за "Контраст"?

Непосредно пред избијање пожара у новосадској дискотеци "Контраст" једна плесачица испустила или бацила бакљу, која се откотрљала близу места где је избио пожар, рекла певачица Акапулко бенда Ивана Пецовић на суђењу оптуженима за изазивање пожара у дискотеци "Контраст".

Певачица Акапулко бенда Ивана Пецовић рекла је да је непосредно пред избијање пожара у новосадској дискотеци "Контраст" једна плесачица испустила или бацила бакљу, која се откотрљала близу места где је избио пожар.

Пецовићева је у наставку суђења четворици оптужених за изазивање пожара у дискотеци "Контраст", у којем је погинуло шесторо младих, рекла да је седела на бини на којој су играле две плесачице са по две бакље и да је на поду приметила једну која се димила.

"Плесачица ближе мени испустила је или бацила на под бакљу која се још димила и она се откотрљала под бину. Певач Младен Зечевић недуго потом је померио завесу иза бине и видела сам дим, а потом и ватру под бином. Дим је био све гушћи и изашла сам", навела је Пецовићева.

Диск-џокеј Бојан Лазић, који се у време избијања пожара био у кабини одакле није могао да види бину, рекао је да је приметио да гори завеса и недуго затим напустио локал. Додао је да му нико није јавио да је избио пожар, нити да о томе обавести госте преко разгласа.

Певачица Ана Бебић, која је наступала уочи доласка плесачица с бакљама, рекла је да није ништа видела јер је била у гардероби.

Додала је да је тек по дојави да има дима изашла и видела да су завеса и део бине у пламену. Према њеним речима, у локалу је било струје и по избијању пожара.

Пријатељ погинулог Марка Павловића, Јован Стојановић, рекао је да су људи почели да паниче на излазу, падали и газили једни преко других.

Стојановић је рекао да је у гужви изгубио Марка, који му је рекао да је у тоалету и да одмах креће. Додао је да је желео да се врати по њега, али му обезбеђење није дозволило.

Пријатељ покојног тврди да је једном ватрогасцу рекао да у тоалету има људи, али да му је он деловао незаинтересовано.

Конобари покушавали да угасе ватру 

Конобар Дејан Куртулија рекао је да је покушао да угаси ватру кантама с водом и ледом. Он, као ни његов колега Саша Милошевић, није имао положен тест противпожарне заштите.

Милошевић је рекао да је радио на галерији дискотеке, а по избијању пожара помагао око евакуације.

"Отишао сам са колегом у тоалет где су били један младић и три девојке. Момак је био у паници и викао је да не жели на тај начин да умре. Наквасили смо одећу и ставили крпе на уста јер је дим био густ и кренули смо напоље", изјавио је Милошевић и додао да су их звали да изађу напоље, али да није видео да ли су напустили тоалет.

Оптужница Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду подигнута је против власника локала Алојза Ганића (68), двојице закупаца Славише Станишића (46) и Дејана Ратковића (36), као и против електричара који је обављао поправке у клубу Мирослава Папуге (50).

Оптужница их терети да су одговорни за изазивање пожара, због чега ће им се судити за тешко дело против опште сигурности и изазивање опште опасности, јер нису одржавали електричне инсталације на одговарајући начин, нити су поштовали противпожарне прописе.

Адвокати оптужених затражили су данас од судског већа да сва четворица буду пуштена из притвора и да им се омогући да се бране са слободе, али је тај захтев одбијен.

Наставак суђења заказан је за 25. фебруар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара