Читај ми!

Наставак суђења Ненаду Чанку

Ненад Чанак уперио пиштољ у главу возачу Београђанина Павла Лешановића током туче испред кафане у Новом Саду, септембра прошле године, рекао Лешановићев адвокат Горан Петронијевић. Адвокат Ненада Чанка оптужио Петронијевића за "медијско спиновање" и подсетио да је забрањено износи у јавност податке из истражног поступка.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак уперио је пиштољ у главу возачу Београђанина Павла Лешановића током туче испред кафане у Новом Саду, септембра прошле године, изјавио је Лешановићев адвокат Горан Петронијевић. Адвокат Милан Ђукић, који брани Ненада Чанака, оптужио је Петронијевића за "медијско спиновање" против његовог брањеника.

Петронијевић је новинарима у Новом Саду рекао да је Лешановић током давања исказа потврдио да је у ноћи између 21. и 22. септембра прошле године, испред кафане бившег ватерполисте Данила Икодиновића, "дошло до озбиљног пребијања од стране господина Чанка и још двојице људи".

Адвокат је новинарима препричао исказ Лешановићевог возача, који тврди, да му је Чанак уперио пиштољ у главу и приморао га да стави руке на волан, како не би могао да помогне Лешановићу током туче.

"Било је ударања штапом, ударања рукама и ногама, пребијања озбиљног, употребе оружја, претње оружјем", рекао је Петронијевић.

Петронијевић је рекао да Икодиновић, који је данас дао исказ код истражног судије, зна за дешавања у кафани "Тако је суђено", чији је власник.

Према његовим речима, те вечери испред новосадске кафане "Тако је суђено" камере су биле искључене, али се не зна да ли случајно или намерно.

Данашња изјава Петронијевића је "медијско спиновање како би се истражни поступак против Ненада Чанка водио кроз медије, а не у суду", рекао је адвокат Ненада Чанка Милан Ђукић агенцији Бета и подсетио да је забрањено износити у јавности детаље из истражног поступка.

Ђукић је оценио да се све дешава када не постоје аргументи против Ненада Чанка и када је јасно да докази и аргументи који му се стављају на терет немају утемељење.

"Право место за изношење доказа је суд, а на медији", рекао је Ђукић.

Данас је сведочио и Павле Лешановић.

Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак је неколико дана након инцидента новинарима у Скупштини Србије испричао своје виђење тог случаја и том приликом признао да је неколико пута ударио Лешановића, јер је грубо вређао и провоцирао његову братаницу.

Након тога поднео је оставку на место народног посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара