Читај ми!

Колубара, оптужбе и деманти

Претходно руководство Рударског басена Колубара исплатило је Радосаву Саватијевићу 1,2 милиона евра за експропријацију куће, која уопште није предвиђена за исељење. Небојша Ћеран, бивши директор Колубаре одбацује оптужбе и тврди да се Саватијевићева кућа налази у зони експропријације.

Директор Рударског басена Колубара Милорад Грчић рекао је да је претходно руководство компаније Радосаву Саватијевићу, званом Кене, на име експропријације куће у Вреоцима исплатило више од 1,2 милиона евра накнаде, иако објекат уопште није предвиђен за исељење.

"Поменуте некретнине се налазе 900 метара од друге границе приоритета ширења фронта рударских радова. 'Колубара' је предузела све мере које су у њеној надлежности и документацију предала Бироу за борбу против корупције", рекао је Грчић новинарима и додао да је то откривено приликом унутрашње контроле.

Грчић је тако потврдио изјаву потпредседника владе Александра Вучића да је Радосаву Саватијевићу исплаћено 1,2 милиона евра накнаде на име експропријације куће у Вреоцима, а да при томе та кућа уопште није у зони експропријације нити је предвиђена за рушење.

Претходни директор "Колубаре" Небојша Ћеран одбацио је, међутим, тврдње Вучића и Грчића да је Саватијевићева кућа ван зоне експропријације.

У изјави достављеној медијима Ћеран је навео да су "потпуно нетачни наводи да је поменута кућа дворац изван зоне експропријације", напомињући да је документ Програмске основе пресељења насељеног места Вреоци усвојен у новембру 2007. године.

"Овај документ предвиђа да се сели цело насеље, а да се домаћинствима на почетку пројекта нуди аванс од 30 одсто грубе вредности имовине. Документ је потписан новембра 2007. и сагласност на њега је дала и претпрошла Влада Србије", навео је бивши генрални директор "Колубаре".

Како је истакао Ћеран, план Генералне регулације је усвојен децембра 2008. године, а општи интерес проглашен фебруара 2009. године за цело насеље.

"На бази ових докумената Колубара је током 2010. године исплатила више од 350 аванса домаћинствима у Вреоцима и покренула експропријацију целог насеља од преко 800 домаћинстава", рекао је Ћеран.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво