Читај ми!

Херкуловски напори Грчке

Грчка коалициона влада чини "херкуловске напоре" да земљу извуче из кризе, рекао председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо. Грчка намерава да у потпуности испоштује одлуке донете на Европском самиту у октобру, поручује грчки премијер Пападемос.

Председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо је, на конференцији за новинаре са грчким премијером Лукасом Пападемосом у Бриселу, изразио подршку "херкуловским напорима" које чини нова грчка коалициона влада да ту земљу извуче из кризе.

Барозо је поново нагласио да "све грчке политичке силе морају заједно да раде и подрже владине напоре" у ово пресудно време за Грчку, пренела је грчка новинска агенција АНА.

Први човек Европске комије је навео да коалициона влада у Грчкој пружа одлучну поруку о политичкој стабилности у тој земљи.

Барозо је уверен да ће Грчка применити одлуке донете 26. октобра, нагласивши да је грчки премијер поновио обећање да ће његова земља испунити обавезе.

"Поверење и одлучност су од пресудне вазности, не само за међународну заједницу да би наставила да финансира Грчку, већ и за међународна тржишта", оценио је Барозо.

Жан Мануел Барозо је грчком премијеру пренео да Комисија чини све што је у њеној моћи да помогне Грчкој путем програма техничке помоћи, уз услов да Грчка жели сама себи да помогне и оствари шири политички консензус.

Пападемос је, са друге стране, изјавио да Грчка намерава да у потпуности испоштује одлуке донете на Европском самиту у октобру и нагласио да су се све главне политичке странке у земљи обавезале на то оформивши нову коалициону владу.

Лукас Пападемос је уверен да ће те обавезе бити испуњене на начин који ће распршити сумње Европске уније и Међународног монетарног фонда по питању одлучности грчких власти да испуне своје обавезе.

На питање о писменој гаранцији коју су европске власти тражиле од грчких страначких лидера, Пападемос је рекао да ће грчка влада обезбедити такве гаранције.

Грчки премијер је подвукао да је веома важно да грчки политички лидери позитивно одговоре на захтев Еврогрупе и ММФ-а о писменим гаранцијама, додајући, међутим, да начин на који ће страначки лидери те гаранције дати у потпуности зависи од њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара