Читај ми!

Сајам намештаја у Београду

Вредност извоза индустрије намештаја у Србији у првих девет месеци била је око 152 милиона евра, рекао министар Душан Петровић на отварању сајма. На сајму намештаја учествује око 500 фирми од којих је око 80 одсто из Србије.

Међународни сајам намештаја, чији је слоган "Видим ти намештај", отворен је у Београду и трајаће до 20. новембра.  

Вредност извоза индустрије намештаја у Србији у првих девет месеци била је око 152 милиона евра, изјавио је министар пољопривреде и трговине Душан Петровић.

Петровић је на отварању 49. Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације рекао да је то за 20 одсто више него у истом периоду прошле године.

"Индустрија намештаја у Србији показује велику виталност и овај сајам је добра прилика да се види где се Србија налази у овој индустријској грани", рекао је Петровић.

У Србији има 650 компанија које се баве том делатношћу у којима је запослено 14.300 људи, а чије су плате испод просека Србије, рекао је Петровић.

На сајму излаже око 500 фирми од којих је око 80 одсто из Србије, док су остале из 20 других земаља Европе.

Међу иностраним излагачима су компаније из Словеније, Турске, Хрватске, БиХ, Италије, Аустрије, Немачке, Грчке, Пољске, Чешке, Румуније и Данске.

Посетиоцима сајма се нуди намештај по ценама нижим и до 40 одсто од редовних.

На Београдском сајму упоредо са Сајмом намештаја се одржава и Међународна изложба машина, алата и репроматерјала за дрвну индустрију.

У хали 2 је Изложба дизајна коју организују удружења, факултети и стручне школе које се баве дизајном. 

Сајам намештаја се одржава у свим халама Београдског сајма, а радно време за посетиоце је од 10.00 до 20.00, осим последњег дана, када се затвара у 18.00. Цена појединачних улазница је 300 динара, за колективне посете 200, а паркинг кошта 100 динара на сат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво