Читај ми!

Више инвестиција у 2012. години

Србију очекују ојачани инвестициони трендови у наредној години, изјавио председник Британско-српске привредне коморе Пол Џаџ. Српске компаније, међутим, морају да се реструктурирају финансијски и оперативно и то што пре, сматра Џаџ.

Председник Британско-српске привредне коморе Пол Џаџ изјавио је да ће у 2012. години ојачати инвестициони трендови у Србији. Џаџ је поручио српским компанијама да до тада треба да изврше финансијско и оперативно реструктурирање како би увећале своју вредност.

Џаџ, председник београдске Консултанске куће у области финансија "Гринхаус Кепитал", сматра да ће на пролеће 2012. године бити много веће конкуренције у погледу дужничког и акцијског капитала, јер очекује да ће глобална финансијска тржишта истовремено повратити ликвидност.

"То значи да српске компаније морају да уложе велике напоре током зиме 2011. како би увећале своју вредност. Финансијско и оперативно реструктурирање је неопходно, ако српске компаније желе да обезбеде успешне инвестиције и стратешка партнерства у наредној години", поручио је Џаџ.

Према његовим речима, Србија има значајан инвестициони потенцијал, јер недавна одлука Европске комисије да прихвати кандидатуру земље за чланство у Европској унији гарантује веће интересовање за Србију као инвестициону дестинацију.

"Британско-српска привредна комора сматра да је ситуација са директним страним инвестицијама у Србији добра, као и да смањена бирократија и нижи административни трошкови стављају земљу у повољнији положај у односу на суседна тржишта'', рекао је Џаџ.

Говорећи о томе да ли српски извозници имају шансу на тржишту Велике Британије, Џаџ је рекао да је конкурентска предност Србије у суштини примарна и секундарна пољопривредна производња, уз могућност производње електронских и електричних уређаја и одређених врста робе широке потрошње.

"У овом тренутку је питање колики би били трошкови, пошто ће већина добављача и конкурената из ЕУ снизити своје цене како би одржали готовински ток. Британско тржиште је свакако довољно либерално тако да практично нема препрека за улазак српске робе'', истакао је Џаџ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво