Читај ми!

Српски производи у Лондону

Специјалитети српске кухиње представљени на Сајму туризма у Лондону. Уз добру храну, на Сајму су промовисана и српска вина, ракија као и све популарније еко туре.

На Сајму туризма у Лондону специјалитети српске кухиње имали су велику промоцију. Посебна пажња посвећена је производима са заштићеним географским пореклом.

Страни туристи, најчешће из Србије памте добар провод и укусну храну.

На сајму у Лондону представљени су производи домаће производње и органског порекла попут купуса, кулена, роштиља, ајвара, качкаваља. Странци признају да су већ заборавили укус такве хране.

Расел Стенхаус, српски лобиста на британском тржишту каже да сви новинари које је доводио у Србију, хвале српску храну. "Ваша храна је много укуснија него у Британији. Парадајз има прави укус, као и месо" истакао је Стенхаус.

Петра Хедорсерн из Европске туристичке комисије каже да је храна више од јела и да представља ново искуство, врсту авантуре. "То је начин да се урони у разноликост културе једне земље" рекла је Хедорсернова.

Уз добру храну, на Сајму туризма у Лондону промовисана су и српска вина и ракија која се, на изненађење публике у Лондону, у Србији пече од различитог воћа.

"Трудили смо се да избегнемо причу о утицајима Турске и Медитерана на нашу храну и зато смо се определили да то чинимо на бази географских идентификованих заштићених производа" рекла је Гордана Пламенац из Туристичке организације Србије.

Осим гастрономских туристичких тура, Србија је представила и све популарније еко туре, а подсетили смо и да ће се у Нишу, 2013. године, организовати централна прослава 17 векова Миланског едикта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара