Читај ми!

Подршка српским предузећима

Европска банка за обнову и развој спремна за наставак подршке приватном сектору у Србији, са нагласком на сектор малих и средњих предузећа.

Директор Европске банке за обнову и развој Томас Мироу рекао је да је та међународна финансијска институција спремна за наставак подршке Србији, посебно у сектору реалне економије.

"ЕБРД је заинтересована да убудуће приоритет подршке буде усмерен управо приватном сектору, а поготово сектору малих и средњих предузећа", рекао је Мироу у разговору са потпредседницом Владе за привреду и регионални развој Верицом Калановић.

Мироу је подсетио да је до сада већи део пласмана ЕБРД био усмерен на инфраструктурне пројекте и подршку јавним предузећима, саопштио је кабинет потпредседнице Владе Србије.

Верица Калановић је истакла да је развој и јачање малих и средњих предузећа приоритет Владе, а да су за јачање тог сектора неоходни стабилни и дугорочни извори финаснирања, због чега је сарадња са ЕБРД од изузетног значаја.

"Интензивнији привредни раст и запошљавање већег броја људи су могући само ако јачамо овај сектор коме је у том тренутку помоћ потребна", рекла је Калановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара