Читај ми!

Технички разговори с ММФ-ом

Почиње технички део разговора Владе Србије и ММФ-а о првој ревизији стендбај аранжмана. Економски саветник премијера Јуриј Бајец очекује да ће економска, фискална, монетарна политика и буџет Србије за 2012. годину бити усаглашени.

Делегација Међународног монетарног фонда почиње технички део разговора о првој ревизији стендбај аранжмана из предострожности са Србијом, вредног милијарду и 100 милиона евра. Званични разговори почеће следеће седмице.

Економски саветник премијера Србије Јуриј Бајец рекао je да је оптимиста кад је реч о исходу предстојећих разговора са ММФ-ом.

Бајец је очекује да ће у преговорима наредне две седмице, бити усаглашени економска, фискална, монетарна политика и буџет Србије за 2012. годину.

Мисија ММФ-а ће током разговора са представницима Владом Србије сагледати ефекте ребаланса буџета за ову годину, који је био важан услов за одобравање аранжмана из предострожности земљи, рекао је Бајец.

Бајец је рекао да би требало да буду договорени оквири буџета за 2012. годину, који ће бити усаглашени са фискалним правилима које је Србија озваничила усвајањем закона, и додао, да ће уз то бити договорена граница фискалног дефицита и оквир јавног дуга.

Економски саветник премијера Србије очекује да ће бити усаглашена макроекономска политика за 2012. годину, раст бруто домаћег производа, инфлације и слични показатељи.

Једна од тема биће и могући ефекти дужничке кризе у свету на Србију и како смањити негативне последице, каже Бајец и додаје да је то је изузетно важна тема о којој ће разговарати са циљем да се Србија "у овим турбулентним временима" заштити од негативних ефеката севтске кризе.

Бајец је рекао да очекује да Фонд током разговора предочи и неке нове сугестије о вођењу економске, фискалне и монетарне политике у наредној години, као и предлоге за одржање макроекономске стабилности.

Одбор извршних директора ММФ-а, на седници у Вашингтону 4. октобра ове године, одобрио је Србији стендбај аранжман од 1,1 милијарде евра у трајању од 18 месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара