Читај ми!

Немачка фабрика у Инђији

Компанија "ИГБ Атомотив" из Немачке отворила је у Инђији фабрику грејача ауто седишта. У фабрици ће радити 750 радника а целкупна производња ће се извозити.

Немачка компанија "ИГБ Атомотив" отворила је у Инђији фабрику у којој ће производити грејаче за ауто седишта и у којој ће запослити 750 радника. У фабрику је уложено пет милиона евра, а планирано је да целокупна производња извезена.

Фабрику отворили председник Владе Војводине Бојан Пјатић и шеф посланичке групе Уједињени региони Србије Млађан Динкић.

"Захваљујући овим компанијама и захваљујући активности 230 компанија, које су протеклих неколико година дошле у Војводину, покрајина заузима значајан удео у извозу републике Србије", рекао је Пајтић.

"Око 40 одсто извоза Србије отпада на компаније са територије Војводине. У условима светске кризе ми јесмо подручје у које се исплати улагати, у коме се могу отварати нова радна места и у којима се може стварати профит", нагласио је Пајтић.

Шеф посланичке групе Уједињени региони Србије Млађан Динкић нагласио је да успехом сматра отварање сваког радног места.

"Највећи успех у условима кризе је отворити једно радно место, а камоли кад у једној оваквој фабрици данас већ ради 600 људи", рекао је Динкић.

"Зато је ова инвестиција добила подршку и републичке и покрајинске владе и општине Инђија, јер сваки новозапослени радник је данас злата вредан", нагласио је шеф УРС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво