Читај ми!

"Алибаба" жели "Јаху"

Водећа кинеска компанија за онлајн трговину "Алибаба" заинтересована за куповину већинског пакета акција америчког "Јахуа".

Кинеска компанија "Алибаба" која се бави "онлајн" трговином заинтересована је за куповину свог великог акционара, америчког "Јахуа", објавио је амерички Волстрит џурнал.

У "Алибаби" је потврђено да је извршни директор те компаније Џек Ма дао такве изјаве на конференцији организованој на универзитету "Стенфорд", пренеле су светске агенције.

Никакав додатни коментар, међутим, није саопштен, осим да су односи Маа и суоснивача "Јахуа" Џерија Јанга пословне, а не пријатељске природе.

"Јаху" је главни акционар "Алибабе", са уделом од 40,5 одсто у његовом капиталу, али су односи две компаније већ месецима веома затегнути.

"Алибаба" је раније покушавала да купи тај удео компаније "Јаху", али се управа америчке компаније увек супротстављала, пре свега због значаја тог учешћа за њену сопствену берзанску валоризацију.

"Алибаба" је лидер на кинеском тржишту за трговину преко Интернета. Компанија запошљава више од 22 хиљаде радника у 70 земаља, највише у Кини и у другим азијским државама, али и на америчком и британском тржишту.

Компанија наводи да има више од 65 милиона регистрованих корисника широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије