Читај ми!

Милијарде динара дуга за струју

Потрошачи у Србији за струју дугују 100 милијарди динара, а половину укупног дуга праве домаћинства. Из Електропривреде Србије поручују да неће толерисати дуговања и да ће искључења бити повећана током овог и следећег месеца.

Директор Дирекције ЕПС за дистрибуцију електричне енергије Животије Јовановић изјавио је да потрошачи за струју нису измирили рачуне у вредности 100 милијарди динара, а да само домаћинства Електропривреди Србије (ЕПС) дугују 52 милијарде, јавља Танјуг.

Јовановић је рекао да је повећана наплата старих дугова и додао да су камате основни разлози увећања дуга.

ЕПС неће толерисати дуговања и биће принуђен да искључује струју нередовним платишама, али неће угрожавати живот сиромашних породица са малом децом, објаснио је Јовановић.

Дугови потрошача Електродистрибуције Београд (ЕДБ) износе 19 милијарди динара, од чега привреда дугује 10 милијарди, а домаћинства девет милијарди динара, рекла је портпаролка ЕДБ Сандра Алагић.

Искључења струје нередовним платишама у Београду су део редовних активности тог предузећа, додала је је Алагићева.

Потпаролка је апеловала на потрошаче да пред зиму измире своја дуговања, јер ће искључења бити повећана током овог и наредног месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво