Читај ми!

Директни летови Србијa – Аустралијa

Представници Србије и Аустралије потписали у Београду Меморандум о разумевању којим се омогућава успостављање директних летова између те две земље.

Министар за инфраструктуру и енергетику Милутин Мркоњић и амбасадорка Аустралије у Београду Хелена Штудерт парафирали су међудржавни споразум о сарадњи у области ваздушног саобраћаја, који омогућава успостављање директних летова између Србије и Аустралије.

Документ се заснива на принципу слободне конкуренције и омогућава авио-компанијама из земаља потписница да обављају до седам летова недељно из Србије до главних аустралијских аеродрома у Сиднеју, Мелбурну, Перту и Бризбејну.

Такође, домаћи авио-превозници имаће неограничен приступ свим регионалним међународним аеродромима на тлу Аустралије.

Споразумом се отварају нове могућности за туристичку привреду двеју земаља, а српској заједници у Аустралији, која броји више од 95.000 грађана, омогућиће се директна веза са матичном земљом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије