Читај ми!

Фискализација таксиметра

Од 1. јануара 2012. таксисти у Србији ће морати да уведу фискалне касе. Такси превозници немају ништа против фискализације, али не могу самостално да плате по 200 евра за фискалну касу, наводе у Удружењу таксиста Београда.

Таксисти у Србији мораће од 1. јануара 2012. да уведу фискалне касе, изјавио је државни секретар у Министарству пољопривреде и трговине Србије Владимир Матовић.

Као и адвокати и образовне установе, такси превозници је требало да уведу фискалне касе 1. марта прошле године, али је Влада Србије то одложила прво до 31. августа 2010. због штрајкова адвоката и таксиста, а онда је поново одложила ту обавезу за таксисте до 31. децембра 2011.

"Делатност такси-превоза ослобођена је обавезе увођења фискалних каса до краја ове године, на основу Уредбе Владе Србије којом су поједине делатности из објективних разлога ослобођене наведене обавезе", рекао је Матовић агенцији Бета.

"С обзиром на то да делатност такси превоза није ослобођена Законом о фискалним касама, већ уредбом, увођење обавезе евидентирања промета преко фискалне касе може бити регулисано изменом наведене уредбе у делу који се односи на делатност такси-превоза, а о томе може одлучивати Влада Србије", рекао је Матовић.

Представник Удружења таксиста Београда Жељко Раковић рекао је да такси-превозници немају ништа против фискализације, али да немају основне услове за рад и да поред плаћања свих обавеза не могу самостално да плате по 200 евра за куповину фискалног апарата.

"Док се не уведе законитост и ред у такси-превоз ми нећемо бити у могућности да спроведемо фискализацију", нагласио је Раковић. Наводећи да се закон не поштује када су у питању нелегални таксисти, Раковић је додао да најгоре пролазе они најпоштенији таксисти који измирују све обавезе.

У августу 2010. године, Влада Србије је од обавезе увођења фискалних каса ослободила потпуно просвету, односно основно, средње и високо образовање, као и уличну продају сладоледа, оправку сатова, часовника и накита, као и чишћење објеката.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије