Читај ми!

Италијани купују "21. мај"

Италијанска фирма "Голдони" преузеће 70 одсто капитала београдског предузећа "21. мај". "Голдони" ће у фабрику у Раковици уложити 10 милиона евра и запослити 400 људи, рекао министар економије Небојша Ћирић.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић и градоначелник Београда Драган Ђилас потписали су са генералним директором италијанске компаније "Голдони" Андреом Голдонијем споразум о спремности за куповину 70,63 одсто капитала предузећа "21. мај".

Компанија "Голдони" би, у случају да купи ту раковичку фабрику, у наредне три године инвестирала у производњу култиватора и трактора 10 милиона евра.

Укупни планирани промет те фабрике би, након спроведеног инвестиционог програма, био око осам милиона евра годишње.

Министар Небојша Ћирић рекао је, приликом потписивања споразума, да је циљ Владе Србије равномеран регионални развој и привлачење што више производно оријентисаних инвестиција компанија које су усмерене на извоз.

Ћирић је најавио да ће "Голдони" купити фабрику у Раковици у наредих месец и по дана и да ће одмах почети са инвестиционим циклусом кроз реконструкцију фабрике, са планом да запосли 400, углавном младих људи.

Ћирић очекује да ће пуна производња почети крајем ове или почетком следеће године.

"Трудимо се да доведемо инвестиције и у Лесковац, Свилајнац и Зрењанин, али не заборављамо и Раковицу, која је некада била центар београдске индустрије, а последњих 20 година девастирана", истакао је Ћирић.

Градоначелник Београда Драган Ђилас рекао је да фабрика данас функционише са 42 запослена, а пошто је идеја "Голдонија" да их буде 400, то је доказ колико је та инвестиција важна.

Према његовим речима, град Београд ће пружити максималну подршку да инвестиција "Голдонија" у Раковици заживи. "За нас и за Србију је највећи патриотски чин када неко дође и запосли наше људе, да им нормалне плате и почиње да извози одавде", сматра Ђилас.

Директор фабрике "Голдони", Андреа Голдони истакао је да је ово први пут у историји те италијанске фабрике да своју производњу измешта у другу земљу.

Голдони је поручио да је Србија стратешки важна за ту компанију, јер своје производе могу да извозе на тржиште Русије са којом Србија има Споразум о слободној трговини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво