АСНС за нов начин опорезивања

Делегација Асоцијације слободних и независних синдиката предложила министру економије Небојши Ћирићу нови начин опорезивања зарада, којим би послодавци били растерећени, као и предлог економских мера за излазак из кризе.

Представници Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) разговарали су са министром економије и регионалног развоја Србије Небојшом Ћирићем о мерама које ће, како су навели, убрзати излазак привреде из економске кризе.

Председница АСНС-а Ранка Савић рекла је да је делегација добила обећање да ће Министарство економије припремити програм подршке привреди и да ће послодавцима који запосле нове раднике бити омогућено да плате упола мање доприносе.

Савићева је навела да је са Ћирићем разговарала о помоћи предузећима у металној индустрији, међу којима је Индустрија мотора Раковица којој ће после првомајских празника бити уплаћено 100 милиона динара као подршка за уговорени извоз 3.000 трактора у Етиопију.

"Добили смо обећање и да ће текстилна индустрија добијати субвенције Министарства економије", навела је она и додала да је у припреми дугорочни програм подстицаја за металску и текстилну индустрију. Савићева је рекла да Министарство економије ради и предлог репрограма кредита привреди.

"АСНС је дао предлог опорезивања зарада који је заснован на комбинацији линеарног и прогресивног система опорезивања", рекла је Савић и истакла да је предлог тог синдиката да се не опорезују минималне зараде.

"Наш предлог је и да се износ плате до пет просечних зарада опорезује по стопи од 12 одсто, а преко тога по стопи од 15 до 20 одсто", објаснила је Савић.

Небојша Ћирић је, према њеним речима, потврдио да је Министарство економије за компанију "Јумко" из Врања обезбедило 30 милиона динара, што ће бити уплаћено до 15. маја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије