Читај ми!

Интеза: Репрограмирање кредита од маја

Репрограмирање кредита становништва у "Банци Интеза" почиње одмах после првомајских празника. Неће сви клијенти моћи да репрограмирају главницу, јер се репрограмирање у највећем броју случајева односи на камате. На јесен почиње изградња нове управне зграде "Банке Интеза" на Новом Београду.

Председница Извршног одобра "Банке Интеза" у Србији Драгиња Ђурић најавила је да ће та банка у мају почети репрограмирање кредита становништва у складу са препорукама Владе.

Репрограмирање кредита за грађане почеће после 1. маја, због празника.

Ђурићева је нагласила да се не може очекивати да сви клијенти могу да репрограмирају главницу, јер се и код становништва репрограмирање у највећем броју случајева односи на камате.

Према њеним речима, реално је да се репрограмирање обавља на период од две године.

Ђурићева је оценила и да је оправдано да се репрограмирање кредита омогући и привреди, али да не би требало очекивати масовнији одзив.

"Не може се очекивати да ће банке моћи да репрограмирају све кредите привреди, јер свака банка мора да води рачуна о статусу клијента и својој ликвидности", додала је она.

Већина банака у Србији прихватила је препоруку Владе Србије о репрограму кредита становништа, а очекује се да и препорука за репрограм кредита за привреду.

Нова управна зграда

"Банка Интеза" почеће на јесен изградњу нове управне зграде на Новом Београду, у коју ће уложити 45 милиона евра, а очекује се да ће нова зграда бити завршена крајем 2013. године, најавили су челници те банке у Београду.

Нова управна зграда имаће 32.000 квадратних метара и налазиће се на углу улица Трешњиног цвета и Булевара Михајла Пупина, а у њој ће бити смештено 1.000 запослених.

Председница Извршног одбора "Банке Интеза" Драгиња Ђурић истакла је да ће на изградњи нове зграде, која би требало да траје око две године, бити ангажоване домаће фирме, а у току је финализација конкурса за израду главног пројекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво