Модернизација ТЕ "Никола Тесла“

ЕПС и "Сименс" потписали уговор за модернизацију надзорног и контролног система у Термоелектрани "Никола Тесла Б", у вредности 9,3 милиона швајцарских франака.

Генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић и директор енергетског сектора у "Сименсу" Рето Наули потписали су уговор вредан 9,3 милиона швајцарских франака, за реализацују прве фазе пројекта модернизације надзорног и контролног система у термоелектрани "Никола Тесла Б" у Обреновцу.

"Укупна вредност пројеката процењена је на 28,6 милиона швајцарских франака", изјавио је Марковић приликом потписивања уговора.

Тај пројекат део је билатералног програма сарадње Србије и Швајцарске која је обезбедила неповратна средстава од 10,5 милиона швајцарских франака, а преостали износ неопходан за реализацију тог пројекта, од 18,4 милиона швајцарских франака, обезбедиће ЕПС.

Посао ће бити реализован у наредне три године, и наведено је да ће реализација тог пројекта допринети већој ефикасности ТЕНТ-а Б и већој заштити животне средине.

На конференцији за новинаре истакнуто је да је швајцарска влада до сада уложила око 200 милиона швајцарских франака за пројекте енергетске ефикасности у Србији, образовању, подршци развоју општина и у другим областима.

Убудуће Швајцарска планира да Србија постане једна од две приоритетне земље на Балкану у које ће та земља инвестирати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво