Читај ми!

Посао за више од 500 радника

Потпредседница Владе Верица Калановић и министар економије Небојша Ђирић отворили нови погон за производњу лесонита у Дрвном комбинату "Симпо-Шик" у Куршумлији. У фабрици сада ради више од 500 радника.

Компанија Симпо-ШИК у Куршумлији отворила је нову фабрику лесонита, у коју је Влада уложила више од два милиона евра, а прошле године, само за покретање производње, седам пута више. У фабрици сада ради 522 радника.

Министар економије и регионалног развоја Србије Небојша Ћирић рекао је на отварању да ће Влада издвојити 1,5 милиона евра за покретање фабрике оплемењеног лесонита, где ће бити запослено још 100 нових радника.

"Ове године 'Симпо-Шик' ће од продаје остварити 20 милиона евра, што обећава сигурне плате и посао у наредном периоду", рекао је Ћирић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић оценио је да је Куршумлија место од стратешког значаја за Србију, наглашавајући да је отварање фабрике у време економске кризе херојство.

"Куршумлија је место од стратешког значаја за Србију, јер је на удару албанских сепаратиста и терориста, где и данас војска и припадници полиције контролишу административну линију између Косова и Србије. На овом подручју се још увек дешавају упади од стране Албанаца са Косова, крађе шуме и разних других крађа. Управо из тог разлога треба зауставити исељавања младих из овог краја и отварати нова радна места", навео је Дачић.

Потпредседница Владе Верица Калановић је навела да су погони у "Шик-Копаоник" некада били руинирани и готово уништени, а да сада, после оживљавања фабрике, чак из других градова млади долазе у Куршумлију да траже посао и формирају породице.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић, који је у периоду отварања фабрике био министар економије и регионалног развоја, рекао је да 14 милиона евра које су тада уложене у обнову фабрике, нису толико важне колико нада да грађани Куршумлије могу да живе од овог посла.

"Да радници нису тражили да се обнови производња, ове фабрике вероватно сада не би било. Данас је 'Симпо-Шик' симбол од посрнућа до васкрснућа", казао је Динкић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара