Читај ми!

Тендер није димна завеса

"Телеком Аустрија" одбацио наводе Савета за борбу против корупције да је постојао тајни договор са српском владом о куповини "Телекома Србија". Тврдње да је тендер само "димна завеса", аустријска компанија оцењује као "неистините и неосноване".

Тајни договор са српском владом о куповини "Телекома Србија" не постоји, саопштио је "Телеком Аустрија", поводом навода Савета за борбу против корупције да је тендер био само "димна завеса".

Како се истиче у саопштењу, оптужбе председнице Савета за борбу против корупције Верице Бараћ, "Телеком Аустрија" одбацује као неистините и неосноване и непоткрепљене.

"Телеком Аустрија" је спреман да предузме одговарајуће правне мере у случају било које наредне клеветничке изјаве која може да штети пословном угледу компаније и инвестицијама у Србији, наводи се у саопштењу.

Комуникација између "Телеком Аустрија групе" и Владе Србије била је искључиво у складу са законом и правилима тендера, а на тендеру за продају 51 одсто акција српске компаније учествовало је још шест респектабилних понуђача, наводи се у саопштењу.

Влада Србије продужила је до 3. маја рок "Телекому Аустрија", као једином понуђачу на тендеру за куповину 51 одсто акција "Телекома Србија", да побољша понуду.

Аустријска компанија понудила је од 800 до 950 милиона евра за 51 одсто акција "Телекома Србија" и додатних 450 милиона евра за инвестиције, док Влада Србије тражи најмање 1,4 милијарде евра за акције српске телекомуникационе компаније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара