Бараћева: Тендер за "Телеком" само параван

Продаја "Телекома Србија" договорена и пре објаве конкурса, тврди председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ. Тендер је био параван за договор са "Телекомом Аустрија", а други понуђачи су се повукли када су сазнали за тајне преговоре, наводи Бараћева.

Председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ тврди да је конкурс за продају "Телекома Србија" био параван да се прикрије да иза тога већ постоје договори са неким купцем унапред, и то са "Телекомом Аустрија".

Верица Бараћ је рекла да су други понуђачи који су желели да учествују у томе сазнали да има тајних преговора и да је то већ намештено за неког купца и да су се због тога повукли.

"Да није тако, понуда 'Телекома Аустрија' се не би уважила, зато што је то била једна понуда која је много испод оне цене која је одређена као минимална", навела је Бараћева на конференцији за новинаре.

Председница Савета тврди да би се понуда одбила и да би било закључено да нема понуда према условима које је Влада дала, а да би се у том случају расписао нови конкурс, или би се тражило неко друго решење.

Чланица Савета за борбу против корпуције Јелисавета Василић указала је да је држава прво објавила оглас за продају "Телекома Србија" у коме, како тврди, нису написани квалификаторни услови, него су јавно саопштени потенцијалним купцима, где се наводи да је минимална цена 1,4 милијарде евра.

"Квалификаторни услов је саопштен јавно и без обзира на то што он није ушао у јавни позив, мора да се третира као такав, због тога што се на тај начин ставља до знања свим потенцијалним купцима да морају у својој пријави да понуде ту цену", навела је Василићева.

Она је рекла да је уверена да су се други инвеститори повукли, јер су минималну цену схватили као почетну, која ће у току надметања расти, па су је оценили као високу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара