"СЦТ" демантује банкрот

Компаније "СЦТ", која учествује у изградњи моста преко Аде Циганлије, демантује да је несолвентна. Фирма предузима све потребне мере за финансијску и пословну реорганизацију, саопштио "СЦТ", негирајући да се ради о банкроту компаније.

Управни одбор компаније "СЦТ", која учествује у изградњи моста преко Аде Циганлије, утврдио је да је та фирма несолвентна и предузима све потребне мере за финансијску и пословну реорганизацију, саопштио је "СЦТ", демантујући да се ради о банкроту компаније.

Намера је да рационализацијом пословања и финансијским преструктуирањем очувамо компанију, постигнемо договор са повериоцима о висини и роковима отплате обавеза и тиме обезбедимо даљу сарадњу са нашим бројним добављачима и кооперантима, наведено је у саопштењу.

"СЦТ" ће извођењем финансијског преструктуирања и пословне санације моћи још ефикасније да наступи на свим тржиштима.

"Један од темељних елемената поступка принудног поравнавања је свакако извођење текућих пројеката у складу са потписаним уговорима. Међу важним пројектима наше компаније су исто тако пројекти у Србији, изградња моста преко Саве на Ади Циганлији и приступних путева", саопштио је "СЦТ".

У фирми се одвијају све потребне активности за настављање радова, који ће, као и до сада, тећи по уговореним плановима и роковима, додаје се у саопштењу.

"СЦТ" је део конзорцијима који гради мост преко Аде, на чијем је челу аустријски "Пор". Она је пре два месеца изабрана на тендеру за извођача радова за приступне путеве са новобеоградске стране моста.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије