Пресудна година за "Јат"

"Ова година је пресудна за 'Јат'", рекао вршилац дужности генералног директора компаније Владимир Огњеновић. "Очекује се окончање приватизације, налажење стратешког партнера и стварање компаније којом ће се Србија поносити", каже Огњеновић.

Вршилац дужности генералног директора "Јат ервејза" Владимир Огњеновић изјавио је да национални авиопревозник улази у 2011. са "финансијском инјекцијом" - кредитом од 51,5 милиона евра и да ће ова година бити пресудна за будућност српске авиокомпаније.

"Очекујемо да током 2011. окончамо процес приватизације компаније, пронађемо стратешког партнера и дугорочно трасирамо пут српској националној авиокомпанији као профитабилној и безбедној компанији, којом ће се Србија поносити", рекао је Огњеновић за Танјуг.

Челник "Јат ервејза" очекује и да ће следеће године запосленима у компанији бити обезбеђена "егзистенција и дугорочна будућност".

Огњеновић је казао да тај процес неће бити лак и да се одвија у сарадњи са Владом Србије.

Вршилац дужности директора "Јата" тврди да је национални авиопревозник повећао опремљеност путничких кабина у летелицама и да спремно улази у пословну 2011. годину.

"Одобрени кредит трошимо наменски уз одобрење Владе и очекујемо да ћемо уз помоћ тих средстава успети да потпуно оспособимо нашу флоту да буде спремна за изазове наредне летње сезоне, што нам даје оптимизам да ће број путника који очекујемо у 2011. порасти за минимум пет одсто", додао је Огњеновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије