Нови мост на Тиси

Пуштен у саобраћај мост на Тиси који повезује северни Банат и северну Бачку. Повезивањем Баната са Коридором 10, скраћен пут од Хрватске до Румуније, кроз Србију.

Мост у Ади који, преко реке Тисе, повезује северни Банат и северну Бачку пуштен је данас у саобраћај. Мост преко Аде води до Падеја.

Мост је дугачак 245 метара, његова ширина је 11 метара, а висина пилона је 75 метара. Поред моста, изграђено је и 20 километара приступних путева.

Отварањем моста северни Банат је повезан са Коридором 10, што представља најкраћи пут од Хрватске до Румуније, кроз Србију.

Нови мост у саобраћај су пустили председник војвођанске владе Бојан Пајтић и председник општине Ада Золтан Билицки.

Мост је поклон Немачке, а Војводина је инвестирала две милијарде и 200 милиона динара у приступне саобраћајнице.

За мештане из Аде, мост је далеко већег значаја с обзиром на то да им је до сада најближи мост био у Сенти, а да су до својих ораница ишли секлом старом 100 година, која ће остати у употреби као туристичка атракција.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије