Главни поштански центар Србије

Положен камен-темељац за главни поштански центар у Београду. Изградњом центра почиње нова ера рада предузећа са најсавременијим технологијама, рекао премијер Цветковић. Биће обезбеђена пуна аутоматизација прераде пошиљки, каже директор ПТТ-а Ћирић. Патријарх Иринеј освештао темељ објекта.

Јавно предузеће ПТТ "Србија" почело је градњу Главног поштанског центра "Београд", који ће омогућити аутоматизацију пријема и обраде пошиљки.

Прмијер Мирко Цветковић, полажући камен-темељац, рекао је да је то један од три центра који ће се паралелно градити и у Нишу и Новом Саду, а у које ће укупно бити уложено 40 милиона евра.

"Тиме се Пошта сврстава у најмодерније поште у региону и даје пун допринос у реструктурирању и реорганизацији јавног сектора у Србији. Изградња поштанских центра у Београду, Новом Саду и Нишу представља нову еру у раду ПТТ Србије", каже Цветковић.

Цветковић је рекао да Влада Србије пружа пуну подршку том пројекту и да је "Пошта Србије" већ учествовала у више значајних пројеката са Владом, као што је подела бесплатних акција преко поштанских шалтера.

Сопственим средствима

Генерални директор ПТТ "Србија", Горан Ћирић, рекао је да ће градњу главног поштанског центра у Београду то јавно предузеће финансирати сопственим средствима и да је рок за завршетак радова март 2012. године.

"Тај центар ће обезбедити пуну аутоматизацију прераде пошиљки и грађанима ће бити пружене квалитетније и приступачније поштанске услуге", каже Ћирић.

Ћирић је рекао да је одлука о изградњи главног поштанског центра донета 1971. године, односно пре 39 година.

Површина центра у Београду биће 28.000 квадратних метара и то ће бити "срце Поште Србије", нагласио је Ћирић и додао да ће објекти у Нишу и Новом Саду имати по 4.500 квадратних метара и биће у складу са светским стандардима.

Ћирић је рекао да ће ПТТ "Србија" поклонити милион динара за обнову манастира Хиландара на Светој гори.

Постављању камена-темељца за главни поштански центар у Београду, који се налази у Угриновачкој улици, присуствали су патријарх Иринеј и градоначелник Београда Драган Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије