Матићева критикује порез на компјутере

Сектор телекомуникација поново је страдао повећањем пореза на компјутере, каже министарка за телекомуникације Јасна Матић. Повећање ПДВ-а додатно ће отежати њихову набавку, сматра министарка.

Министарка за телекомуникације и информационо друштво Србије Јасна Матић изјавила је да је сектор телекомуникација поново страдао повећањем пореза на додату вредност за компјутерску опрему.

"То показује неразумевање значаја информационих и комуникационих технологија које имају и за унапређење конкурентности привреде и за унапређење живота грађана, рада администрације", рекла је Матићева на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Према речима министарке за телекомуникације, повећање ПДВ-а на компјутере додатно ће отежати грађанима њихову набавку.

"И до сада је нашим грађанима био проблем да набаве нову опрему и то је велика штета", нагласила је Матићева.

Министарка за телекомуникације додала је и да је "штета и за предузећа која, да би била конкурентна и да би могла да извозе, што је за Србију неопходно, морају да имају одговарајућу информациону и комуникациону опрему".

Влада Србије одлучила је да повећа ПДВ са осам на 18 одсто за компјутере, делове за компјутере, јужно воће и хотелске услуге, како би наредне године повећала приходе у буџету за 1,5 милијарди динара.

Матићева је поновила и да ће такозвани "кризни" порез на мобилну телефонију од 10 одсто бити укинут следеће године, што је предвиђено буџетом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара