Нови "фијат" наредне године

Реконструкција “Фијата” у Крагујевцу биће завршена у првој половини следеће године, а прво тест возило новог модела “фијата”, под називом "Ел зеро", биће произведено до краја 2011. године, најављује генерални директор Фијат аутомобили Србија Ђовани де Филипис. Ново возило производиће се само у Крагујевцу.

Реконструкција фабрике аутомобила "Фијат" у Крагујевцу биће завршена у првој половини 2011. године, најавио је генерални директор компаније "Фијат аутомобили Србија" Ђовани де Филипис и додао да ће прво тест возило новог модела "Фијата" бити произведено до краја следеће године.

Пробно возило новог модела аутомобила, који ће се производити у две верзије - са пет и седам седишта, "сићи ће са производне траке" до краја 2011. године, а серијска производња ће почети на пролеће 2012. године, рекао је Филипс у интервјуу Танјугу.

Производња новог возила ће бити лоцирана само у фабрици у Крагујевцу, што значи да ће тај, поптуно нови модел, бити сличан ономе што је раније урађено у Пољској са другим моделом "Фијата" који се производи само у тој земљи, навео је Филипис.

Према његовим речима, нови модел возила, произведен у крагујевачким погонима, а чији је радни назив "Ел зеро", извозиће се на светско тржиште и биће прилагођен свим потребама корисника.

"Нове машине и опрема најсавременије технологије допремиће се почетком 2011. године, а крагујевачка фабрика биће један од најбоље опремљених "Фијатових" производних погона", додао је Филипис.

Од "Заставе" остаје зграда

Према његовим речима, реконструкција фабрике у Крагујевцу је највећи посао који ће се на пролеће идуће године привести крају, а од старе фабрике "Застава", како је објаснио, остаће само зграда.

Филипис каже да је задовољан што је у сред велике економске кризе "Фијат" успео да запосли 1.000 радника и сада их има 1.100, напомињући да ће бити запослено још људи.

"Нашли смо начин да наставимо производњу и доста смо постигли у извозу у остале земље, претежно у Северну Африку. Тако да је позитивна ствар то што после много година у Крагујевцу има шта да се слави", рекао је Филипис, додајући да је у последњих седам месеци достигнут укупни извоз од 3.500 возила, односно 500 возила на месечном нивоу.

Генерални директор "Фијат аутомобили Србија" напоменуо је да су нови колективни уговори, који су са радницима потписани пре два дана, усклађени са међународним стандардима.

"Видело се и на лицима радника да се њихова нада сада претворила у поверење и у ентузијазам за наредну годину. Што се тиче самих детаља уговора, радници су добили већи одмор и веома су позитивно на то реаговали", рекао је де Филипис.

Подсећајући да су тренинг и обука радника "Фијатове" фабрике били једна од првих активности те компаније, де Филипис је навео да ће доласком нових машина и опреме бити додатно организована обука током које ће се радници из Крагујевца слати у остале "Фијатове" фабрике на обучавање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара