Сами своје газде

Крушевачки "Југопревоз" једна је од ретких фирми коју су купили радници. После пет година од приватизације конзорцијум од 535 радника постао је власник 80 одсто капитала предузећа. Власници инвестирали 10 пута више него што је било тражено уговором.

Једна је од ретких фирми коју су купили радници је крушевачки "Југопревоз". После пет година од успешне приватизације, исплатом последње рате, конзорцијум од 535 радника постао је власник 80 одсто друштвеног капитала тог предузећа.

Конзорцијум је уговорену обавезу да инвестира 300.000 евра премашио десет пута, куповином нових аутобуса.

"Након приватизације купљено је 30 возила у износу од три милиона евра, а годишње возила  предузећа пређу 10 милиона километара", рекао је финансијски директор "Југопревоза" Зоран Мишић.

Радници кажу да су поносни што су власници предузећа, а чест је случај да у фирми раде и отац и син.

Плате су у просеку 26.000 динара, што је према речима радника мало, али су свесни да су већи део зарада претходних година морали да издвајају како би купили предузеће.

Председник Синдиката "Југопревоз" Ђорђе Стевић каже да су радници задовољни и да се ради на побољшању плата запослених, али и услуга грађанима Крушевца.

Дневно "Југопревоз" превезе око 2.000 путника са око 200 полазака према свим местима у Расинском округу.

Са 17 возила то предузеће је преузело и путнике у Трстенику које је раније држао превозник из Врњачке Бање.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво