Дани Скандинавије

Отворена манифестација "Дани Скандинавије", која ће окупити скандинавске компаније, као и српске компаније заинтересоване за сарадњу. Привредници из Скандинавије су међу највећим инвеститорима у Србији, поручио премијер Србије Мирко Цветковић.

Манифестација "Дани Скандинавије", која ће окупити динамичне скандинавске компаније, као и компаније из Србије заинтересоване за сарадњу са скандинавском пословном заједницом, отворена је у Београду и трајаће до 4. децембра.

Манифестацију која се одржава у београдском хотелу "Зира", и први пут у Србији, организује Нордијска пословна алијанса, а отварању манифестације присуствовао је председник Владе Србије Мирко Цветковић и амбасадори нордијских земаља.

Теме ће бити иновације и дизајн, по којима су скандинавске земље познате, а неки од излагача на овогодишњем сајму су компаније: "Икеа", "Карлсберг Србија", "Теленор", "Нокиа Сименс" "Нетворкс", "Тетра Пак", "Волво Карс", "Секјуритас", "Еуролифт", "Бак" и "Комтрејд".

Улаз је слободан, а посетиоци ће моћи да се упознају са производима компанија учесница, да присуствују презентацијама нордијских излагача и да уживају у модној ревији, која је планирана за 3. децембар.

Премијер Цветковић је изјавио да су скандинавске компаније које послују у Србији међу највећим инвеститорима у Србији.

"Поред висине инвестиција, велики значај имају нов начин пословања, иновације и знање и искуство које су инвеститори пренели на наш простор. И поред позитивних трендова у сарадњи домаћих и скандинавских компанија, постоји потреба за унапређењем пословних односа и потенцијал за то", рекао је Цветковић.

Извршни директор Нордијске пословне алијансе Слађана Божовић рекла је да је скуп организован са идејом да се представи нордијско и регионално пословање, оснаже економске везе и размене пословна искуства.

"Данска, Норвешка, Исланд, Финска и Шведска, одгајиле су велики број светски познатих иноватора и дизајнера на пољима архитектуре, дизајна намештаја и нових технологија, и надамо се да ће, као такве, постати нова инспирација за српске уметнике и ствараоце", изјавила је Божовићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво