Реновиран хотел "Путник"

У Београду отворен хотел "Путник", у чије је реноворање руска "Метропол група" уложила око седам милиона евра. Хотел са три звездице пословаће у оквиру међународног ланца хотела "Голден тулип" и зваће се "Тулип ин Путник".

Руска "Метропол група" отворила је у Београду реновирани хотел "Тулип ин Путник", који ће пословати у оквиру међународног хотелског ланца "Голден тулип".

Михаил Слипенчук, председник "Метропол групе", која је пре три године купила агенцију "Путник", каже да се одустало од туристичке агенције и рента кара и да ће улагати само у хотеле.

"Отварање хотела био би један обичан догађај за град, да се не дешава у време кризе. Овај хотел је наше лице, а ми не желимо да оно буде ружно", рекао је Слипенчук.

Укупне руске инвестиције у Србији до сада износе милијарду и 300 милиона евра.

"Ова инвестиција потврђује систематски раст руских улагања у вашој земљи и развија сарадњу која ће омогућити већем броју Руса да дођу у Србију", рекао је Александар Конузин, амбасадор Руске Федерације у Србији.

Конузин је додао да систематски расту инвестиције у српску привреду и најавио да ће Нафтна индустрија Србије у 2011. години уложити 1,3 милијарде долара, а "Лукоил" у наредне три године 100 милиона долара.

Конузин је најавио да ће следеће године бити отворено ново одељење Московске банке у Новом Саду, као и да се ради на регистрацији једне од највећих руских осигуравајућих компанија "Согас".

Динкић: Важна инвестиција

Министар економије Србије Млађан Динкић изјавио је да је улагање око седам милиона евра "Метропол групе" у хотел "Путник" највећа руска инвестиција у туристичке објекте у Србији до сада.

Динкић је казао да је њихов долазак веома важан за Србију, јер јој недостају хотели тог типа.

Министар економије је додао да је имиџ Србије лош у свету, а да је туризам најбољи начин да се тај имиџ поправи.

Он је рекао да ће влада подржати "Метропол групу" и у реконструкцији хотела "Путник" на Копаонику, пошто су представници групе рекли да намеравају да почну реконструкцију и да им је за то потребна помоћ државе, посебно у изградњи скијалишта.

Државни секретар у Министарству економије Горан Петковић казао је да је од 2007. године, када је "Метропол" купио "Путник", у Београду отворено 13 нових хотела, што је 32 одсто више него што их је било.

Према његовим речима, разматрају се и нови пројекти у изградњи инфраструктуре, а могуће је унапредити сарадњу и у области пољопривреде, јер је извоз пољопривредних производа у Русију на првом месту.

Хотел "Тулип ин Путник" има три звездице, површину 7.000 квадратних метара, 97 соба и запослиће 50 људи, од којих је део раније радио у "Путнику". Налази се у пословном делу града, где је и највећа потреба за новим хотелима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара