Велики потенцијал бањског туризма

Србија има потенцијал да развија бањски туризам и време је да крене у његову ревитализацију, поручио премијер Мирко Цветковић на отварању реновираног хотела "Извор" у Аранђеловцу.

Аранђеловачки хотел "Извор", здање са пет звездица, отворен је, после седам година реконструкције, на свечаности којој је присуствовао и премијер Мирко Цветковић.

Реч је о првом луксузном конгресном, спа и велнес центру у Србији, у чију је обнову уложено 35 милиона евра.

Премијер је поручио да Србија има потенцијала да развија бањски туризам и да је време да крене у његову ревитализацију.

"Задовољан сам оним што сам видео и честитам власнику овог хотела", рекао је Цветковић и позвао инвеститоре да улажу и у друга бањска места у Србији.

"Следеће године навршава се 200 година од постанка Буковичке бање. То је велики јубилеј и показује огромну традицију у бањском туризму. Често се за Србију мисли да можда није велика туристичка дестинација, као неке друге земље које имају море и планине, међутим, ми можемо да се похвалимо бањским туризмом", рекао је премијер.

Цветковић је нагласио да су то препознали људи из пословне заједнице и да управо овај хотел показује да је време да се крене у ревитализацију бањског туризма.

"У том послу подршку морају да пруже и локална заједница али и Влада Србије, што ми овом приликом и чинимо", нагласио је премијер.

Ревитализација комплекса Буковичке бање 

Председник општине Аранђеловац Влада Гајић рекао је на свечаности да ће општина кренути крупним корацима даље ка ревитализацији комплекса Буковичке бање, што ће, како је навео, сврстати Аранђеловац и његову околину, не само у ред српских, већ и светских туристичких мапа.

Гајић је рекао да је за општину важно што има подршку Владе, што је, како је истакао, од значаја за будућа инвестициона улагања оних који желе да уложе у овај крај.

Хотел располаже са 550 места и има 165 соба. Потпуно ново здање има луксузно опремљене три конгресне сале, шест базена, велнес и спа центре, у којима може истовремено да борави око 3.500 људи.

Очекује се да хотел, у срцу Шумадије, постане европска и светска туристичка дестинација и обнови сјај краљевске бање у Аранђеловцу.

На отварању је присуствовало око 350 званица из привредног, друштвеног, политичког и културног живота Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво