"Алпина" гради деоницу Димитровград-Пирот

Почела изградња деонице аутопута, од Димитровграда до Пирота, у дужини од 14 километара. Радови ће бити завршени до маја 2012. године, најављује извођач радова "Алпина".

Поред обилазнице код Димитровграда, на Коридору 10, аустријска компанија "Алпина" градиће и деоницу аутопута Пирот исток-Димитровдград.

Почели су радови на изградњи аутопута, на источном краку Коридора 10, од Димитровграда до Пирота, у дужини од 14,3 километра, а "Алпина" најављује да ће деоница бити готова до почетка маја 2012. године.

Припремни радови су почели код почетка обилазнице око Димитровграда и та деоница састоји се из два дела (лота) Пирот (исток)-Суково, у дужини од шест километра и Суково-Димитровград, у дужини од 8,3 километра, укључујући изградњу моста и тунела Кале.

Рок за изградњу тих деоница је 18 месеци, а вредност радова које финансира Европска банка за обнову и развој је око 30 милиона евра.

Члан Управног одбора предузећа "Коридор 10" Ненад Иванишевић рекао је на свечаном отварању да ће велики грађевински радови на тој деоници почети у марту или априлу следеће године и најавио да би требало на пролеће да почну и радови на изградњи аутопута од Црвене реке до Чифлика.

Представник ЕБРД-а Меран Лукић, казао је да је деоница од Пирота до Димитровграда прва, коју финансира та банка на источном краку Коридора 10 и да ће она финансирати и радове на деоници Црвена река-Чифлик.

Тако ће укупна вредност радова на изградњи аутопута, на Коридору 10 (Е-80) које финансира ЕБРД, износити око 150 милиона евра.

Он је истакао да ће изградња аутопута допринети привредном развоју тог подручја и већем запошљавању локалног становништва.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се