Успешна реформа царине

Све међународне институције препознале су велики напредак Србије у реформи царине, оценили министарка финансија Диана Драгутиновић и генерални секретар Светске царинске организације Кунио Микурија.

Србија је направила велики напредак у реформи царине и царинске администрације и то су препознале све међународне инситуције, оценили су на састанку министарка финансија у Влади Диана Драгутиновић и генерални секретар Светске царинске организације Кунио Микурија.

Драгутиновић је нагласила да је опредељење Србије да настави са реформама, реконструкцијом инфраструктуре и упрошћавањем процедуре и прописа.

Доказ за то је, како је рекла, Закон о царинама, усвојен у мају ове године, који је прилагођен стандардима ЕУ.

Генерални секретар Светске царинске организације Кунио Микурија је похвалио сарадњу Управе царине и привредника, јер је то пут ка ефикаснијем раду бизнис сектора, наводи се у саопштењу Министартва финансија.

"Напредак који сте остварили у том пољу запажен је у европским институцијама", изјавио је Микурија и подсетио да је сарадња царинских органа Србије и привредника позитивно оцењена и у овогодишњем извештају Европске комисије.

Куниа Микурија је нагласио да је Србија на добром путу да достигне највише светске стандарде у области царине.

Састанку Драгутиновић и Микурија присуствовали су и државни секретар Министарства финансија Миодраг Ђидић и директор Управе царина Предраг Петронијевић, наводи се у саопштењу.

Генерални секретар Светске царинске организације Кунио Микурија обишао је гранични прелаз Батровци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво