Инвестиција за јачање извоза

Земунска фабрика лименки "Бол пекиџинг" уложиће 35 милиона евра у нову производну линију. Извозна оријентација "Бол пекиџинга" допринос промени данашње структуре српске економије у којој доминира увоз, изјавио председник Борис Тадић приликом посете тој фабрици.

Представници фабрике за производњу лименки "Бол пекиџинг", у разговору са председником Србије Борисом Тадићем који је обишао фабрику, истакли су да је одлука о новој инвестицији у износу од 35 милиона евра донета због досадашњих резултата и да су нови капацитети у потпуности намењени извозу, пре свега на тржиште Европске уније.

Захваљујући овој инвестицији, производња ће бити удвостручена, а биће запослено и 40 нових радника.

После разговора са менаџментном компаније, у којима је учествовао и министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић, Тадић је рекао да је фабрика лименки у Земуну веома савремена са аутоматизованом производњом и изванредним условима за рад, наглашавајући да се више од 80 одсто производње извози.

Извозна оријентација "Бол пекиџинга" допринос је промени данашње структуре српске економије у којој доминира увоз, нагласио је Тадић оцењујући да би српској привреди било много боље да има стотинак оваквих компанија.

Нова линија за производњу лименки за алкохолна и безалкохолна пића почеће да ради до краја марта 2011. године са капацитетом од близу 750 милиона лименки годишње, што може бити и више, у складу са захтевима тржишта.

Улагање "Бол пекиџинга" у Србију 2004. године била је највећа гринфилд инвестиција те године у нашој земљи и до сада највећа инвестиција из Сједињених Америчких Држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво