Шанса у новој врсти пословања

Франшизинг је добра шанса за Србију, у тренутку када излази из економске кризе и када је потребно што више радних места и предузетника, рекао премијер Мирко Цветковић. Та врста предузетништва није искоришћена у Србији, истакао Цветковић.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић изјавио је да је франшизинг добра, још неискоришћена, шанса за Србију, у тренутку када излази из економске кризе и када је потребно што више радних места и предузетника.

Отварајући Први међународни сајам франшизинга, Цветковић је истакао да та врста предузетништва није непозната у Србији, јер се практикује већ годинама, али ни приближно нису искоришћене све њене могућности.

Премијер је рекао да је франшизинг предузетништво са смањеним ризиком, пошто онај ко преузме франшизу не мора да улаже у производ, а најчешће ни у технологију производње.

Према његовим речима, франшизинг је прилика за мала и средња предузећа, која су сама по себи слаба, да одмах добију тржишну позицију.

Министар трговине и услуга Слободан Милосављевић наводи да у франшизингу види начин како да се на читавој територији Републике Србије обезбеди присутност великих играча.

Председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин додаје да је популаризација франшизинга у Србији, такође значајна јер имамо високу стопу незапослености, па ће велики број предузетника и незапослених моћи да унапреде или покрену свој бизнис.

У Америчким франшизним фирмама ради 11 милиона људи, односно 8 одсто свих запослених, а неки од највећих брендова "кока-кола" и "мекдоналд" раде по том принципу.

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава Мери Ворлик, нада се да ће Сајам служити као катализатор за раст и ширење малих и средњих предузећа и приватног предузетништва уопште, у Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара