"Сажем" гради погон у Нишу

Француска компанија "Сажем" градиће следеће године погон у индустријској зони "Доње Међурово" у Нишу, који ће у почетку запослити 200 радника.

Представници Скупштине града Ниша саопштили су да ће француска компанија за производњу електронске и комуникационе опреме "Сажем" догодине градити погон у индустријској зони "Доње Међурово" у Нишу.

У првој фази биће опремљен објекат површине између 3.000 и 4.000 квадратних метара, у којем ће бити запослено око 200 радника, саопштено је из Скупштине града после разговора са представницима француске фирме.

У другој фази ће бити покренута производња на 10.000 квадратних метара уз запошљавање 500 људи.

Представници "Сажема" су обећали да ће се до краја године изјаснити да ли ће у питању бити "гринфилд" или "браунфилд" инвестиција.

Француском партнеру понуђено је током разговора више локација, међу којима су били и Радна зона "Доње Међурово" и простор "Електронске индустрије".

Влада Србије и град Ниш потписали су раније са француском компанијом протокол о сарадњи, којим се планира отварање погона за производњу електричних бројила у некадашњим погонима нишке "Електронске индустрије".

Следећи корак, како је саопштено, биће преговори са Владом Србије о субвенцијама за реализацију инвестиције француске компаније у Нишу.

Постоји могућност, како је напоменуто, да француска фирма у новоотвореној фабрици производи и компоненте неопходне за дигитализацију телевизијског пријема.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара