Цену грејања одређују општине

Министар енергетике Петар Шкундрић рекао је да о поскупљењу грејања из даљинских система не одлучује Влада, већ цене одређују локалне самоуправе. Учинићемо све да свима обезбедимо грејање, под условом да сви плате утрошено, истакао Шкундрић.

О поскупљењу грејања из даљинских система не одлучује Влада, већ цене одређују локалне самоуправе, рекао је министар рударства и енергетике Петар Шкундрић.

"Влада Србије учиниће све да обезбеди потребне количине енергената за даљинске системе грејања, али и за потрошаче који се не греју на тај начин, како би овогодишња грејна сезона протекла без проблема", рекао је Шкундрић.

"Водимо рачуна о даљинским системима грејања, с обзиром на то да се једна трећина житеља Србије греје на тај начин, али и о потребама свих осталих грађана који се греју на друге начине", рекао је Шкундрић.

Говорећи о снабдевању топлана мазутом, министар је рекао да су све топлане које су уговарале потребне количине мазута, у време када их је ресорно министарство позвало, обезбедиле довољне количине тог енергента, и то по повољним ценама.

Оне који то нису тада урадили влада је помогла обезбедивши мазут из Робних резерви, подсетио је Шкундрић.

Министар је навео да је урађена и нова методологија за обрачун цене енергената, подсетивши да је на локалним самоуправама да донесу одлуку о цени грејања, у складу са свеукупним трошковима, како би грађани имали квалитетну и редовну испоруку топлотне енергије.

Грејање у Београду јуче је поскупело 30 одсто. У управи града поскупљење су образложили ценом гаса која је, кажу, ове године 50 одсто виша. Београд није усамљен, грејање поскупљује и у другим градовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво