Новац од "Телекома" гради путеве

Највећи део новца од продаје "Телекома" биће искоришћен за изградњу путева, рекла министарка Верица Калановић за РТС. Не треба сумњати да ће трошење тог новца бити транспарентно, навела Калановић и заложила се за оснивање посебног буџетског фонда.

Министарска за национални инвестициони план Верица Калановић изјавила је да ће највећи део новца од продаје "Телекома Србије" бити потрошен за изградњу путева.

"Национални савет за инфрастурктуру утврдио је приоритете за развој инфраструктуре и ти приоритети се не могу мењати због једног министарства или човека", рекла је Калановић гостујући у Дневнику РТС-а. 

Калановићева је навела да изградња путева, што је Национални савет дефинисао као приторитет, даје стимуланс развоју земље. 

Према њеним речима, новац од продаје српске националне телекомуникационе компаније, биће уложен у мрежу аутопутева који ће повезати велике градове са постојећим аутопутевима, а део и у Коридор 11, односно правац од Београда ка Црној Гори.

Калановићева је изјавила да не треба сумњати да ће трошење новца од продаје "Телекома" бити транспарентно и заложила се за оснивање посебног буџетског фонда за финансирање инфраструктурних пројеката.

Према њеним речима, случај продаје "Мобтела", када је новац ишао у буџет, показао се као лошији модел.

Верица Калановић је, говорећи о изградњи моста Земун-Борча, навела да ће идејни пројекат бити готов до 15. новембра и да ће изградња почети у априлу 2011. године, како је и најављено приликом полагања камен темљца, пре три месеца.

"Плаћаће се само урађено, биће ангажовано најмање 45 одсто домаће грађевинске оперативе, за три године биће изграђен мост, а за две године 21 километар присутпних саобраћајница", рекла је Калановићева.

Калановићева је рекла да је на конкурсу за пријаву пројеката из Националног инвестиционог плана за наредну годину, који је отворен до 1.новембра, поднето 538 пријава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво